No Flash
Esteu aquí: Inici Notícies Una lleidatana de Secundària, classificada en el “top ten” del concurs internacional “Code-in” de Google
Accions del document

Una lleidatana de Secundària, classificada en el “top ten” del concurs internacional “Code-in” de Google

16/02/2018

Sílvia Nadal Faus s’ha classificat amb 7 casos d’ús del Liquid Galaxy Lab

El president del Parc Científic i alcalde de Lleida, Àngel Ros, va presentar ahir els resultats obtinguts per preuniversitaris lleidatans en el concurs internacional Code-in de Google. Van participar en la presentació el tinent d’alcalde i conseller delegat del Parc, Rafael Peris, i el coordinador dels Laboratoris TIC del Parc, Andreu Ibáñez. També hi va assistir Sílvia Nadal Faus, de 15 anys i alumna de l’institut Gili Gaya, classificada en el novè lloc, top ten, del concurs de Google.

El Liquid Galaxy Lab del Parc Científic ha estat, per primer cop, una de les 25 organitzacions internacionals, reconegudes per Google, que ha dissenyat les tasques del concurs. El laboratori de Lleida ha tutelat 433 alumnes de l’Estat i d’altres països en aquesta edició i hi ha aportat 20 mentors.

La col·laboració del laboratori s’ha traduït en un augment considerable dels participants de Lleida i d’Espanya. Així, l’edició actual del Code-in s’ha tancat amb la incorporació de 20 alumnes lleidatans, enfront els 3 de la convocatòria del 2016, i de 150 a l’Estat, davant dels 25 de l’edició anterior.

Sílvia Nadal ha inventat 7 casos d’ús del Liquid Galaxy Lab en projectes com un jardí botànic per a la gent gran, la representació del Big Data, l’Internet de les Coses i el control de pacients en un hospital, entre d’altres. Hi ha invertit 30 hores.

Àngel Ros va destacar que Lleida fomenta la participació en concursos com el Code-in, les lligues Lego i els tallers de robòtica “per promoure les vocacions tecnològiques”. I va animar els joves a viatjar a països tecnològicament avançats per aprendre, però “torneu a Lleida per aportar activitat en el món tecnològic”, va dir.

Rafael Peris va afirmar que els resultats del Code-in “són la plasmació que estem en una societat digital i que els joves dominen les tecnologies”. En aquest sentit, va destacar la importància de la tasca dels nois i les noies en el desenvolupament d’apps tecnològiques “per facilitar la vida de les persones”.

El Code-in Google és un concurs per introduir estudiants preuniversitaris, d’entre 13 i 17 anys, en el desenvolupament del programari lliure.

  • Twitter
Accions del document
Institut de Reserca Biomèdica Arborètum - Jardí botànic de Lleida


Parc de Gardeny, Edifici CeDiCo
1a. planta, Lleida - 25071
9732722922 973 272 922
parc@pcital.es parc@pcital.es
Accessibilitat
Visualitzadors i programes
Ajuda'ns a millorar
Avís legal