No Flash
Esteu aquí: Inici Notícies Obert el nou Museu del Clima i la Ciència de Lleida
Accions del document

Obert el nou Museu del Clima i la Ciència de Lleida

22/06/2017

Acull el llegat Oró, dotat amb una consola d’intel·ligència artificial produïda al Liquid Galaxy Lab del Parc Científic

El Museu del Clima i de la Ciència de Lleida, situat entre el Parc Científic i el barri de la Mariola, va obrir ahir les portes. L’àrea museística ocupa 50.000 m2, la majoria dels quals a l’aire lliure, per divulgar i desvetllar l’interès per la ciència i el clima. L’únic espai tancat acull part del llegat del científic lleidatà Joan Oró.

La Sala Oró està dotada amb una consola d’intel·ligència artificial (AI-Oró) que utilitza el llenguatge natural de Google i que ha produït el Liquid Galaxy Lab del Parc Científic. Es tracta d’un sistema domòtic que respon preguntes per veu sobre la vida del Dr. Oró.

D’altra banda, l’espai obert del museu disposa de la primera xarxa pública per fer volar drons, que gestionarà l’associació Lleida Drone, amb seu al Parc Científic. L’àrea central del nou museu, impulsat per l’Ajuntament de Lleida amb la col·laboració de la Fundació La Caixa, és una pèrgola que crearà, amb el temps, una coberta vegetal.

L’alcalde de Lleida i vicepresident del Parc Científic, Àngel Ros, va explicar que l’equipament és important, “en primer lloc, des del punt de vista de la divulgació científica i l’aproximació al coneixement, i, en segon lloc, com un nou concepte de museu, en què el parc-museu en si explica el clima i el medi ambient, i també des de la cohesió social, ja que se situa al barri de la Mariola en la seva connexió amb el Parc Científic i Tecnològic de Gardeny”.

  • Twitter
Accions del document
No Flash


Parc de Gardeny, Edifici CeDiCo
1a. planta, Lleida - 25071
9732722922 973 272 922
parc@pcital.es parc@pcital.es
Accessibilitat
Visualitzadors i programes
Ajuda'ns a millorar
Avís legal