No Flash
Esteu aquí: Inici Notícies Jornada “El repte de l’ús racional d’antibiòtics en vedells d’engreix” de l’IRTA
Accions del document

Jornada “El repte de l’ús racional d’antibiòtics en vedells d’engreix” de l’IRTA

30/11/2018

Celebrada al Parc Científic de Lleida amb vuitanta assistents

L’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) va celebrar ahir la jornada El repte de l’ús racional d’antibiòtics en vedells d’engreix al Parc Científic i Tecnològic de Lleida. Joaquim Xifra, subdirector general de Ramaderia del DARP, i Maria Devant, del programa Remugants de l’IRTA, van presentar la jornada, que va atreure una vuitantena de persones.

En la sessió del matí, Lourdes Migura, del programa Sanitat Animal-CRESA de l’IRTA, va recordar la importància de l’ús racional dels antibiòtics. Josep Torra, secretari del Col·legi de Veterinaris de Lleida, va repassar les recomanacions d’organitzacions internacionals com la FAO, l’OMS i l’AEMPS. La Dra. Sònia Martí, del programa Remugants de l’IRTA, va parlar sobre els antimicrobians en el món del vedell d’engreix. Carol Tejero, veterinària i consultora de vedells, i Iñaki Espinosa, director tècnic de Tórax, SL, van tancar aquesta primera part posant un exemple de protocol de diagnòstic.

Lourdes Migura, amb la conferència Proposta de protocol per fer antibiogrames, va encetar la sessió de la tarda. Fernando Fariñas, de l’Institut Andalús de Patologia i Microbiologia, va aportar els seus coneixements per respondre a la pregunta “sistema immune i nutrició, la clau de futur?” Després d’una taula rodona, moderada per Maria Devant, es va cloure la jornada.

  • Twitter
Accions del document
Institut de Reserca Biomèdica Arborètum - Jardí botànic de Lleida


Parc de Gardeny, Edifici CeDiCo
1a. planta, Lleida - 25071
9732722922 973 272 922
parc@pcital.es parc@pcital.es
Accessibilitat
Visualitzadors i programes
Ajuda'ns a millorar
Avís legal