No Flash
Esteu aquí: Inici Notícies Eurecat impulsa el desenvolupament de l’agricultura 4.0 des de la seva seu de Lleida
Accions del document

Eurecat impulsa el desenvolupament de l’agricultura 4.0 des de la seva seu de Lleida

08/06/2018

Inaugurades les noves instal·lacions del centre tecnològic, de 1.200 m2, al Parc Científic lleidatà

El centre tecnològic Eurecat va inaugurar ahir les noves instal·lacions al Parc Científic de Lleida, que ara compten amb una superfície de 1.200 m2 a la planta baixa de l’edifici H3. El centre ha posat en marxa un laboratori industrial en un hangar annex amb l’objectiu d’impulsar des de la seu lleidatana el desenvolupament de l’agricultura 4.0, segons els directius d’Eurecat.

El president del centre, Xavier Torra, va recordar que Eurecat és “fruit de la fusió de diversos centres tecnològics, que han tingut la generositat i la capacitat d’unir-se per obtenir més massa crítica i fer una oferta d’innovació molt més interessant per a la indústria, sobretot per a les petites i mitjanes empreses”. En aquest sentit, va agrair la complicitat del Maqcentre i de l’Ajuntament i la Universitat de Lleida per fer-ho possible.

Àngel Ros, president del Parc Científic i alcalde de Lleida, va destacar que “el Parc Científic necessitava el concepte que hi ha darrere d’Eurecat, que és posar en comú eines i projectes de recerca que cal compartir en un país de teixit industrial petit com el nostre”. Les terres de Lleida són fortes en el sector primari (agricultura, ramaderia i agroalimentació) i, tot i haver perdut la possibilitat d’afegir-se al procés històric de la industrialització, “ara fem de cop uns quants passos endavant amb Eurecat”, va afegir Ros.

La Universitat de Lleida (UdL), impulsora també de la presència del centre tecnològic al Parc Científic, participa en diversos projectes innovadors amb Eurecat, com són la Comunitat de Tecnologia Agroalimentària i els Plans d’Especialització i Competitivitat Empresarial, que desenvolupa amb l’Ajuntament de Lleida, va remarcar el vicerector Albert Sorribes. A més, va assenyalar la importància de la Unitat de Tecnologia dels Aliments de la UdL en la col·laboració amb Eurecat.

Josep Rull, president del Maqcentre que es va integrar a Eurecat, i Gabriel Anzaldi, gerent del centre tecnològic a Lleida, també van intervenir en l’acte inaugural. Entre el públic assistent hi havia membres de la Diputació de Lleida; Rafel Peris, tinent d’alcalde i conseller delegat del Parc Científic; Ángeles Ribes, regidora i membre del Consorci del Parc; Xavier López, director general corporatiu i d’Operacions d’Eurecat; Miquel Rey, director general de Negoci d’Eurecat, i representants d’empreses lleidatanes i de tot Catalunya.

  • Twitter
Accions del document
Institut de Reserca Biomèdica Arborètum - Jardí botànic de Lleida


Parc de Gardeny, Edifici CeDiCo
1a. planta, Lleida - 25071
9732722922 973 272 922
parc@pcital.es parc@pcital.es
Accessibilitat
Visualitzadors i programes
Ajuda'ns a millorar
Avís legal