No Flash
Esteu aquí: Inici Notícies En menys d’una dècada, pràcticament el 80% dels llocs de treball requerirà d’habilitats tecnològiques, segons SEMIC
Accions del document

En menys d’una dècada, pràcticament el 80% dels llocs de treball requerirà d’habilitats tecnològiques, segons SEMIC

03/07/2019

Els estudis apunten, a més, que el 65% dels alumnes que avui cursen primària, realitzarà feines que encara no han estat inventades

La tecnologia està dibuixant un nou paradigma laboral, en el qual les habilitats tecnològiques seran les protagonistes dels nous llocs de treball. Aquest nou escenari fa necessàries noves metodologies d'aprenentatge per preparar els alumnes d'avui per als treballs de demà, adaptant-los a les noves competències que se'ls exigiran.

Els centres educatius han viscut un canvi de paradigma en els darrers anys: la transmissió de coneixements ja no és passiva, les classes magistrals ja no responen a les noves exigències i les pedagogies que portaven dècades instaurades ja s'estan adaptant als nous escenaris. I si la transmissió de coneixements ha canviat, la forma d'ensenyar també ho ha fet: l'alumne s'ha convertit el centre del procés d'aprenentatge. Les noves pedagogies, com el PLB (Aprenentatge basat en projectes) o Flipped Classroom, així com la creació d'entorns més col·laboratius, tenen com a objectiu potenciar les capacitats i competències de cada alumne, fomentar el seu esperit crític, la seva creativitat i el treball col·laboratiu.

La tecnologia juga un paper clau en aquesta transformació pedagògica, ja que aporta les eines necessàries per facilitar als docents el nou model de transmissió de coneixements. Integrant la tecnologia a l'aula es facilita l'aplicació d'aquestes noves pedagogies i la creació d'entorns més col·laboratius.

"Estem veient un procés d'adaptació en el sector educatiu, ja que les noves pedagogies exigeixen nous models de transmissió de coneixements. En general es tracta d'un sector proactiu i dinàmic, la qual cosa està facilitant aquesta transformació "  apunta Alex Alegre, Education Sales Manager de l'SEMIC, empresa de solucions i serveis IT, que porta més de 30 anys especialitzada en el sector educatiu. La seva filosofia és acompanyar els centres educatius fins on aquests vulguin arribar.

"Quan parlem amb els centres educatius, a l'inici de cada projecte, m'agrada fer-los aquesta pregunta com a punt de partida: on vols que estigui l'escola d'aquí a deu anys?" Assenyala Alex Alegre. SEMIC, reconegut com Education Reseller de Microsoft, que el situa com a expert en solucions Microsoft per al sector educatiu a tot Iberia, no disposa d'un model paquetitzat de productes i serveis per a les escoles, sinó que escolta el projecte educatiu de cada centre i, en base a aquest, facilita les eines per fer-ho: amb tecnologia, amb programes de formació i assessorament continuat.

  • Twitter
Accions del document
Institut de Reserca Biomèdica Arborètum - Jardí botànic de Lleida


Parc de Gardeny, Edifici CeDiCo
1a. planta, Lleida - 25071
9732722922 973 272 922
parc@pcital.es parc@pcital.es
Accessibilitat
Visualitzadors i programes
Ajuda'ns a millorar
Avís legal