No Flash
Esteu aquí: Inici Notícies Els parcs científics i tecnològics espanyols tornen per a fomentar les vocacions STEM amb un gran espectacle online
Accions del document

Els parcs científics i tecnològics espanyols tornen per a fomentar les vocacions STEM amb un gran espectacle online

05/10/2020

La iniciativa Ciència i Tecnologia en femení té com a objectiu principal augmentar el percentatge d'alumnes que trien disciplines STEM en educació secundària. Les dues primeres edicions del projecte van aconseguir que un 9,4% de les noies assistents canviessin d'opinió i es decantessin per una STEM.

El projecte Ciència i Tecnologia en femení impulsat per l'Associació de Parcs Científics i Tecnològics d'Espanya (APTE) torna amb una 3r edició que aposta per formats digitals per a adaptar-se a les circumstàncies actuals i que arrencarà amb un gran espectacle de ciència i tecnologia online el pròxim 8 d'octubre que s'emetrà des del Parc Tecnolóxico de Galícia – Tecnópole de 9:15h a 11:00h.

Aquesta gran cita de presentació conjunta, que podrà ser seguida per tot el públic interessat a través de la web del projecte, s'iniciarà amb una benvinguda per part de Felipe Romera, president de APTE, i la presentació de la guia amb exemples de sortides professionals d'estudis STEM denominada “Què vull ser de gran?”, per part de Soledad Díaz, directora gerent de APTE.

La jornada continuarà amb una sessió d'experiments, jocs i curiositats de la mà dels divulgadors científics Patricia Barciela i David Ballesteros, en la qual sentirem perquè la ciència i la tecnologia ens agrada i ens diverteix a totes les persones per igual. Amb una proposta fresca i carregada d'humor, els dos divulgadors científics s'aproximaran a la problemàtica del foment de les vocacions científic-tecnològiques entre les noies i els aspectes que generen un dèficit d'estudiants universitàries en aquests àmbits. Per a això, trencaran rols i estereotips, s'aproximaran a moments estel·lars de la ciència protagonitzats per científiques i realitzaran experiments espectaculars.

Exposicions

A més d'aquesta activitat, el projecte incorpora aquest any 16 nous perfils a la seva exposició “Dones que van canviar el món” que ja reuneix 31 dones destacades de la història de la ciència i la tecnologia.

Per part seva, l'exposició “Dones que canvien el món”, protagonitzada per dones que desenvolupen la seva activitat professional lligada a la ciència i la tecnologia a l'entorn dels parcs científics i tecnològics participants, afegeix 44 nous perfils i ja suma 116 en total.

Concurs

El projecte també anima a tots els estudiants a participar en el concurs "Propostes innovadores als reptes pel desenvolupament sostenible” enviant proposades d'accions que els parcs científics i tecnològics puguin realitzar per a contribuir als objectius de desenvolupament sostenible (ODS) plantejats per l'Agenda 2030 de les Nacions Unides.

Ponències i tallers

D'altra banda, els parcs participants celebraran altres activitats complementàries durant els mesos d'octubre i novembre, com a ponències amb professionals de l'àmbit STEM i tallers online orientats a la ciència i la tecnologia.

Més informació

 

#LosParquesAportan  #STEMfemenino

  • Twitter
Accions del document
Institut de Reserca Biomèdica Arborètum - Jardí botànic de Lleida


Parc de Gardeny, Edifici CeDiCo
1a. planta, Lleida - 25071
9732722922 973 272 922
parc@pcital.es parc@pcital.es
Accessibilitat
Visualitzadors i programes
Ajuda'ns a millorar
Avís legal