No Flash
Esteu aquí: Inici Notícies El Consell d’Administració del Parc Científic de Lleida garanteix la viabilitat d’aquest complex empresarial i de recerca
Accions del document

El Consell d’Administració del Parc Científic de Lleida garanteix la viabilitat d’aquest complex empresarial i de recerca

19/08/2019

Han tractat les mesures per fer front al retorn del deute del consorci, que no afectaran al funcionament ordinari del parc ni a les seves empreses

El Consell d’Administració del Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida ha tractat en la seva reunió d’avui al Rectorat de la UdL sobre la situació generada per la reclamació per part de l’Agència Estatal de Recerca del retorn de quotes dels préstecs pendents.

El Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) ha publicat avui l’ordre en la qual regula la concessió d’una moratòria en el retorn de les quotes que vencen enguany i que passarien a retornar-se al període 2021-24, subjecta a l’elaboració d’un pla de viabilitat. El Parc Científic de Lleida ha fet una consulta tècnica al Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats per veure si és viable acollir-se totalment o parcialment a aquesta moratòria, com s’havia fet en anys anteriors, i amb quines quantitats.
En cas que no sigui possible, el Consell ha donat en la seva reunió d’avui el vistiplau a mesures alternatives per fer front al deute, que inclouen una operació de refinançament.

Els patrons del parc, l’Ajuntament i la Universitat de Lleida, i en el seu nom el president del consorci, el rector Jaume Puy, i el vicepresident, l’alcalde Miquel Pueyo, han volgut posar de manifest la voluntat i el compromís clar i unànime per part de tots els membres del consell d’administració de garantir la continuïtat del Parc Científic de Lleida, que és plenament viable pel que fa al seu funcionament ordinari.

També han volgut traslladar un missatge de tranquil·litat a totes les empreses i centres de recerca presents a Gardeny i recordar-los-hi que la qüestió del retorn del deute només afecta l’entitat gestora del parc i els seus patrons, però no pas al seu funcionament.

D’altra banda, Puy i Pueyo també han volgut reiterar la crida a la col·laboració amb altres administracions per tal de donar viabilitat a projectes d’abast territorial com és el Parc Científic de Lleida, tal com ha succeït en parcs d’altres comunitats autònomes. En aquest sentit, s’intensificaran les reunions amb la Generalitat, la Diputació i l’Estat per aconseguir un major suport.

  • Twitter
Accions del document
Institut de Reserca Biomèdica Arborètum - Jardí botànic de Lleida


Parc de Gardeny, Edifici CeDiCo
1a. planta, Lleida - 25071
9732722922 973 272 922
parc@pcital.es parc@pcital.es
Accessibilitat
Visualitzadors i programes
Ajuda'ns a millorar
Avís legal