No Flash
Esteu aquí: Inici Notícies El carrer principal del Parc Científic, dedicat a Ramon Roure, divulgador de l’astronomia a Lleida
Accions del document

El carrer principal del Parc Científic, dedicat a Ramon Roure, divulgador de l’astronomia a Lleida

19/03/2018

L’alcalde, Àngel Ros, i els néts de l’homenatjat van descobrir la placa inaugural

El carrer principal del Parc Científic, situat davant dels edificis H, s’anomena, des de divendres passat, Ramon Roure Codoñer, en record de la persona que va divulgar els coneixements de l’astronomia a Lleida. L’alcalde i president del Parc Científic, Àngel Ros, va inaugurar la via acompanyat per la família del homenatjat, per representants de la Societat Astronòmica de Lleida, i per Rafael Peris, tinent d’alcalde i conseller delegat del Parc, entre altres assistents.

Després de descobrir la placa inaugural amb els néts de Ramon Roure, Ros va remarcar la idoneïtat de donar aquest nom a un carrer del Parc. Encara que el vial no té un espai residencial, cada dia hi passen 1.800 treballadors i treballadors del Parc, majoritàriament joves. “És bo que la gent i els joves sàpiguen que a Lleida hi ha persones que han tingut com a missió transmetre l’interès per la ciència, en aquest cas, l’astronomia”, segons l’alcalde.

Ramon Roure, mort el 2011, va fundar la Societat Astronòmica de Lleida i va dirigir la revista Astronomia, Astrofotografia i Astronàutica. L’any 1994 va aconseguir celebrar a Lleida les Jornades Estatals d’Astronomia, una de les trobades del sector que ha obtingut més èxit fins a l’actualitat.

  • Twitter
Accions del document
Institut de Reserca Biomèdica Arborètum - Jardí botànic de Lleida


Parc de Gardeny, Edifici CeDiCo
1a. planta, Lleida - 25071
9732722922 973 272 922
parc@pcital.es parc@pcital.es
Accessibilitat
Visualitzadors i programes
Ajuda'ns a millorar
Avís legal