No Flash
Esteu aquí: Inici Notícies El 80% dels alumnes d'FP online treballen, segons una enquesta de ILERNA Online
Accions del document

El 80% dels alumnes d'FP online treballen, segons una enquesta de ILERNA Online

13/09/2019

Els cicles formatius a distància guanyen adeptes per la seva flexibilitat en permetre compaginar treball, família i estudis.

Quatre de cada cinc alumnes de cicles de Formació Professional a distància compaginen els seus estudis mentre treballen. D'ells, un 72,6% treballen a jornada completa, mentre que el 27,4% restant ho fa a jornada parcial mentre estudia la seva FP. Així ho revela una enquesta d'àmbit nacional de ILERNA Online, centre oficial referent de la FP a distància del país i amb seu al Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida.

Les raons que apunten els seus alumnes per a estudiar a distància són la flexibilitat que ofereix l'FP online, la necessitat de compaginar estudis amb càrregues familiars i laborals i la impossibilitat d'acudir a classes presencials de forma regular. “Els estudiants poden estudiar quan i on vulguin, només necessiten un ordinador amb connexió a internet per a entrar al Campus Virtual. Els resulta molt còmode”, destaca Jordi Giné, CEO de ILERNA Online.

I és que la tendència d'estudiar a distància ha anat de la mà amb l'auge de les noves tecnologies. Només d'FP, els estudiants a distància matriculats han passat de 43.361 el curs 2012-2013 a 75.500 el 2017-2018, la qual cosa suposa un creixement del 74,1%, segons les últimes dades del Ministeri d'Educació i FP.

També ILERNA Online ha experimentat un increment del 47% d'alumnes l'últim any, gràcies en part a la incorporació de tres nous cicles oficials de Grau Superior: Imatge per al Diagnòstic i Medicina Nuclear, Documentació i Administració Sanitàries i Integració Social.

Per famílies professionals, la meitat dels alumnes de ILERNA Online estudien cicles de Sanitat (com a Higiene Bucodental o Cures Auxiliars d'Infermeria). Li segueixen els estudiants d'Informàtica (com l'FP de Sistemes Microinformàtics i Xarxes o la de Desenvolupament d'Aplicacions Web), que representen el 16,3% del total d'alumnes, i de la família d'Administració i Gestió, que representen el 14,1%.

 

* Les dades han estat extrets d'una enquesta elaborada per ILERNA Online als seus alumnes al juliol de 2019 i de Dades i xifres del Curs Escolar 2018-2919 del Ministeri d'Educació i FP.

  • Twitter
Accions del document
Institut de Reserca Biomèdica Arborètum - Jardí botànic de Lleida


Parc de Gardeny, Edifici CeDiCo
1a. planta, Lleida - 25071
9732722922 973 272 922
parc@pcital.es parc@pcital.es
Accessibilitat
Visualitzadors i programes
Ajuda'ns a millorar
Avís legal